Calcifit Vital

Calcifit Vital

Ca

D3

Foolihappo

Ravintolisä luuston ja lihasten hyvinvointiin; sisältää tärkeää foolihappoa

Calcifit Vital sopii kalsiumlisäksi kaikille aikuisille ja erityisesti käytettäväksi raskauden aikana. Calcifit Vital sisältää kalsiumin ja D-vitamiinin lisäksi elintärkeää foolihappoa.

Foolihapon saanti on suomalaisilla puutteellista, ja sitä ei lisätä elintarvikkeisiin kuten esimerkiksi Yhdysvalloissa. Foolihappoa on erityisesti maksassa, vihreissä kasviksissa ja hiivassa, kuumentaminen tuhoaa helposti foolihapon. Foolihapolla on useita vaikutuksia elimistöön, se edistää mm. normaalia veren muodostumista, psykologisia toimintoja sekä immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Raskaana olevan naisen foolihapon puute lisää sikiön hermostoputken sulkeutumishäiriön vaaraa. Foolihapon tarve suurenee raskauden ja imetyksen aikana. Siksi raskauden aikana suositellaan foolihapon käyttöä.

Annostelu

Annostelu: 1–2 tablettia vuorokaudessa.

Mikäli saat osan päivittäisestä kalsiumista ravinnosta – käytät esimerkiksi jonkin verran maitovalmisteita tai kalsiumilla rikastettuja valmisteita –, yksi (1) tabletti päivässä riittää.

Kaksi (2) tablettia päivässä vastaa koko kalsiumin päivittäistä tarvetta.

Päivittäinen saantisuositus

Calcifit Vital -ravintolisän sisältö ja vertailu päivittäiseen saantisuositukseen**:

 

1 tabl 2 tabl
Kalsium 450 mg (56 %**) 900 mg ( 112,5 %**)
D-vitamiini 5 µg (50 %**) 10 µg (100 %**)
Foolihappo 200 µg (50 %**) 400 µg (100 %**)

 

Lähde: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta.

** Osuus päivittäisestä tarpeesta. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena.

Tuotetiedot

Calcifit Vital ei sisällä gluteenia, munaa, kalaa, pähkinöitä, soijaa, maitoa, laktoosia, seesamia, suolaa, sokeria, hiivaa, säilöntä- tai makuaineita. Tuote sopii vegetaristeille, mutta ei vegaaneille.

Aineosat: Kalsiumkarbonaatti, D-vitamiini, täyteaineet (mikrokiteinen selluloosa, kroskarmelloosinatrium), foolihappo, paakkuuntumisenestoaineet (silikonidioksidi, magnesiumstearaatti, steariinihappo) kiillotusaineet (hypromelloosi, talkki) ja väriaine (titaanidioksidi).

Ravintosisältö (1 tabletti)

Energiaa 0,9 kcal (3,8 kJ)
Rasvaa 0,01 g
josta
Tyydyttyneitä 0,01 g
Hiilihydraatteja 0,14 g
josta
Sokeria < 0,01 g
Polyoleja 0 g
Tärkkelystä < 0,01 g
Kuitua 0,12 g
Proteiinia < 0,01 g
Suolaa < 0,01 g

Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena.

Artikkelit

Tunnetko foolihapon ja folaatin hyödyt?Lue lisää >